Jumitus on termi sille kun käyttää aikaansa ei-mihinkään. Siis johonkin joka ei tuota, josta ei erityisemmin nauti mutta joka ei kuitenkaan ole puhdasta lepoa.

Jumittaminen lienee tullut ilmoille Internetin ja television myötä. Ihmiset datailevat ja facebookkaavat ja katsovat olympialaisia monta tuntia, jonka aikana eivät he varsinaisesti tee mitään mutta eivät saa kunnon lepoakaan.

Jumittaminen on mielestäni suurinta ajanhukkaa ikinä. Silti minä jumitan ihan hirveästi. En muuta vapaa-aikanani juuri teekään. Tähän olisi saatava muutos.

Tänään facebookkailin ja datailin ja katsoin piirrettyjä telkkarista. Vapaapäivänäni. Minulla oli levoton olo ja halusin tehdä jotain mutta huonosti nukutun yön jälkeen en halunnut oikein tehdä kuitenkaan mitään. Ajauduin siis jumittamiseen. Monta tuntia. Oikeastaan, koko päivän. Koko helkkarin päivän. Internetti tappaa vielä minut.

Ei se, että pitäisin jumittamisesta. En pidä Internetissä olemisesta. Nukkuminenkin on paljon mieluisampaa tai musiikin kuunteluun keskittyminen. Internet on kuitenkin niin helppo. Aina on jotain mitä voisi tsekata googlettamalla, ja kun tsekkaa yhden asian, tsekkaa sitä helposti toisenkin. Esim. "hei tuli yhtäkkiä mieleen, minkälainenhan lapsuus Marilyn Mansonilla on.... Menenpäs hetkeksi Internettiin.... Ahaa, mielenkiintoista.... Entäs Britney Spears.... Onpa se hoikassa kunnossa, mitenhän sitä laihduttais.... Syönkö mä tarpeeks vitamiineja.... Pitäiskö käydä nyt vaik facebookissa....". Se on ihan kauheaa, ainakin minun kohdallani. Olen Internetin orja.

Jumittamisen seuraus on turhautunut olo -mieli ei ole lepänyt mutta mitään ei ole saanut aikaiseksi eikä mistään ole nauttinutkaan. Ulkona on ollut kaunis ilma mutta itse on tuhrannut koko päivän Internettiin. Internetillä on potentiaalia olla niin halpa, niin viettelevä ja niin saastainen paikka. Toki sillä on potentiaalia moneen muuhunkin mutta tänään omalla kohdalla nyt näin. Prkl.